Canadese arts wil Iraakse Ali adopteren

TORONTO - De 12-jarige Ali, het Iraakse jongetje dat tijdens de oorlog zijn armen verloor en erg verbrandde, verhuist misschien naar het Canadese Toronto. Een arts, van Iraakse afkomst, wil Ali adopteren. Dat meldde zaterdag The Toronto Star.

Ali werd het symbool van het lijden van het Iraakse volk. Het jongetje raakte eind maart zwaargewond bij een raketinslag in Bagdad. Hij verloor beide armen en een groot deel van zijn lichaam verbrandde. Bij de aanval kwamen zijn ouders, broers en zussen om het leven. Na de oorlog is Ali in Koeweit behandeld. Inmiddels gaat het iets beter en kan hij weer zelf lopen.

De eerstehulparts Falath Hafuth uit Toronto heeft de Canadese premier Jean Chrétien gevraagd of Ali naar Toronto mag komen. Hafuth, die al drie kinderen heeft, wil hem adopteren. Dagelijks spreekt hij over de telefoon met Ali, maar hij heeft hem nog niet verteld van zijn adoptieplannen. Mocht het allemaal niet doorgaan, dan hebben de Koeweitse artsen beloofd voor de jongen te blijven zorgen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie