JAKARTA - De drie hoofddaders van de aanslagen op het Indonesische eiland Bali in oktober 2002, hebben opnieuw een herziening van hun doodvonnis aangevraagd.

Dat heeft hun advocaat Achmad Michdan vrijdag laten weten. Daarmee dwingen ze mogelijk weer een uitstel van executie af.

Slachtoffers

De drie moslimfundamentalistische daders Imam Samudra, Amrozi en diens oudere broer Ali Gufron zijn in 2003 ter dood veroordeeld voor de dubbele bomaanslag in een uitgangscentrum op Bali, waardoor 202 mensen werden gedood. Onder de slachtoffers waren veel buitenlandse toeristen, onder wie vier Nederlanders.

In februari vroegen de daders een herziening aan bij een rechtbank in Denpasar op het overwegend hindoeïstische Bali. De rechtbank in Denpasar weigerde hun verzoek.

Doodvonnissen

Hun advocaten eisen een herziening omdat de doodvonnissen gebaseerd zijn op een antiterreurwet die pas na de aanslag is ingevoerd. Ze proberen het nu bij de rechtbank in Cilacap op het centrale eiland Java, waar de moslims de dominante groep zijn.

Het trio zit in een zwaarbewaakte gevangenis voor de kust van Midden-Java. De daders hebben hun terreurdaad bekend, maar tonen geen enkel berouw. Ze zeggen bereid te zijn 'als martelaars' te sterven.