RIJSWIJK - De politie heeft op Koninginnedag in diverse steden aanhoudingen verricht. In Amsterdam hield de politie ruim honderd mensen aan, onder meer voor vechtpartijen, mishandeling en baldadigheid.

Ook in Rotterdam werden rond de honderd personen gearresteerd. In de Maasstad maakte men zich voor onder meer schuldig aan wildplassen, openbare dronkenschap, belediging, mishandeling, het bekladden van een auto en het vernielen van meerdere lantaarnpalen.

In Utrecht verrichtte de politie zeker tien aanhoudingen tijdens een caféruzie die escaleerde in een knokpartij. De Arnhemse politie heeft op Koninginnedag in totaal 26 personen opgepakt voor vooral openlijke geweldpleging, belediging en drugsbezit.

In de regio Brabant arresteerde de politie zo'n twintig personen tijdens ongeregeldheden in en rond cafés. In Den Bosch werd onder anderen een 20-jarige man uit Vianen opgepakt die een tand uit de mond van een 21-jarige opponent uit Rosmalen had geslagen. Bij een ander gevecht op de Parade bekogelde een boze vrouw agenten die haar tot kalmering probeerden te manen onder meer een plantenbak, een asbak en een terrastafel. Ook krabde zij het gezicht van één van de twee politiemannen open.