Twee agenten dood door autobom in Spanje

PAMPLONA - In de Spaanse stad Sanguesa hebben vrijdag twee politiemensen het leven verloren toen een autobom tot ontploffing werd gebracht. Een derde politieman raakte zwaar gewond. De autoriteiten van de provincie Navarra meldden aanvankelijk dat ook de derde was omgekomen. De Spaanse vice-premier Rajoy liet enkele uren na de aanslag weten dat de man nog leeft, maar dat zijn situatie ernstig is. De benen van de man zijn geamputeerd. Een 37-jarige inwoner van Sanguesa raakte licht gewond.

De bom werd tot ontploffing gebracht naast een geparkeerd busje van de politie. De autoriteiten vermoeden dat de Baskische afscheidingsbeweging ETA achter de aanslag zit. De vorige aanslag met dodelijke afloop van de radicale groepering had bijna vier maanden geleden plaats. In februari vond een politiechef de dood in het plaatsje Andoain.

De Spaanse premier Aznar heeft in verband met de aanslag zijn reis naar St. Petersburg afgezegd. De stad viert dit weekeinde haar driehonderdjarige verjaardag. Tal van regeringleiders en staatshoofden zullen er hun opwachting maken.

Tip de redactie