GIETHOORN - In Giethoorn heeft de politie woensdag een motorrijder aangehouden die 189 kilometer per uur reed waar tachtig is toegestaan. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De politie betrapte dezelfde dag in Overijssel nog vijf weggebruikers op forse verkeersovertredingen.

Dat heeft de politie IJsselland donderdag gemeld. De politie betrapte de snelheidsduivels met een surveillerende video-auto. De politie omschrijft de betrapte motorrijder als een 'kamikazepiloot'. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Vier andere weggebruikers moesten ook hun rijbewijzen inleveren omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden.

Voetganger geschept

Een 19-jarige automobilist uit Dronten reed in Blokzijl 141 kilometer per uur waar tachtig is toegestaan. De jongen had zijn rijbewijs sinds 29 april. Een eveneens 19-jarige automobilist uit Zuidwolde moest woensdag in Dedemsvaart eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij had tijdens het racen met een medeweggebruiker een -jarige voetganger geschept. Het slachtoffer is met een gebroken kuitbeen in het ziekenhuis opgenomen, meldde de politie.