BAGDAD - De Iraakse politie heeft zondag twee massagraven gevonden met daarin in totaal honderd lijken. Dat hebben regeringsfunctionarissen zondag in Bagdad gezegd.

Medio april werd in de plaats Mahmudiya, 30 kilometer ten zuiden van Bagdad, een graf gevonden met vijftig lichamen. Zondag werd in het dorp al-Guba, in de provincie Diyala, nog een graf gevonden.

De handen van de meeste lichamen waren gebonden. De meeste doden waren in het hoofd geschoten. Sommige lijken waren in staat van ontbinding.

Bij gevechten in de sjiitische wijk Sadr City tussen sjiitische milities en het Iraakse leger zijn zondag zeker tien mensen omgekomen. Ruim veertig mensen raakten gewond.

Militieleden

Het Amerikaanse leger zei zondag dat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en helikopters zaterdag in Sadr City zes militieleden hebben gedood. Volgens de Amerikanen zijn er drie militiegroepen actief.

Rebellen op hun beurt vuurden zondag zeker tien raketten af op de Groene Zone, het streng beveiligde gebied in Bagdad waar de overheidsgebouwen en ambassades zich bevinden.

Voor zover bekend vielen er geen slachtoffers. De afgelopen weken zijn in totaal al 114 raketten in dit gebied neergekomen, waarbij zes mensen omkwamen, onder wie vier Amerikanen. De meeste projectielen werden afgevuurd vanuit Sadr City.