SCHIEDAM - Buren en andere belangstellenden hebben zondag tekeningen en bloemen voor het huis aan de Puttershoekstraat in Schiedam gelegd om de familie te steunen in het verlies van hun vierjarige zoontje, Quinten.

Het jongetje kwam zaterdagavond door een uitslaande brand om het leven. Zijn moeder en driejarige zusje raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar. Twee brandweermannen liepen lichte verwondingen op.

Buurtgenoten reageren geschokt op het overlijden van de kleuter. De familie woonde nog maar kort in het huis. De brandweer kon zondag nog niets zeggen over de oorzaak van de brand.

Register

De ouders van Quinten hebben aangegeven dat zij het op prijs stellen als er condoleanceregisters komen voor hun zoontje. Die worden ingesteld op het Stadskantoor en op de school van de jongen, zo laat de burgemeester van Schiedam zondag weten.

Ook komt er een digitaal register op de site van de gemeente en van zijn school, de Willibrordusschool. De school benadert zondag de ouders van de klasgenoten van Quinten over de opvang van zijn klasgenootjes.

Bijeenkomst

Tot voor kort woonde de familie in Delft. De jongen zal daar op een nader te bepalen datum begraven worden. Voor de omstanders die hulp hebben geboden bij de brand wordt op korte termijn een bijeenkomst georganiseerd door de brandweer.