Drukte op wegen door Hemelvaart

DEN HAAG - Nederland trekt er op hemelvaartsdag massaal opuit, zo blijkt uit het aantal files donderdagochtend. Rond half twaalfuur stond het verkeer op 26 plaatsen vast. De totale lengte van defiles bedroeg op dat moment ongeveer 130 kilometer.

Woensdag liep het verkeer op de snelwegen ook flink vast, doordat veel mensen al op pad gingen voor het hemelvaartweekeinde. In de middagspits stonden op de uitvalswegen vanuit de Randstad en de wegen richting Zeeland en de Veluwe vijftig files met een totale lengte van 320 kilometer. Het verkeer ondervond ook vertraging door een aantal ongelukken.

Filekoploper was de A29 richting Zeeland. Op het traject Vaanplein - Hellegatsplein belandden de automobilisten in een file van 22 kilometer. Bij het knooppunt Gorinchem op de A27 stond twintig kilometer door een ongeval met een vrachtwagen. Door een uitgebrande auto bij Bleiswijk stond het op de A12 van Den Haag naar Utrecht vast. Pas aan het begin van de avond werd het wat rustiger. Om 19.30 uur stonden er nog 17 files van totaal 90 kilometer.

Lang weekend

Ongeveer 1,25 miljoen mensen zijn tijdens het hemelvaartweekeinde met vakantie. Veel mensen pakten woensdagmiddag de auto om te profiteren van het lange weekeinde. De meeste vakantiegangers blijven in eigen land en tienduizenden Duitsers komen hun vrije tijd in Nederland doorbrengen.

Strand

"Zondag komen de mensen allemaal weer thuis", zegt een woordvoerder van de ANWB. Hij verwacht op hemelvaartsdag, donderdag, minder drukte. "Al kan het dan bij mooi weer richting strand en attractieparken vastlopen."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie