DEN BOSCH - Het hof in Den Bosch heeft dinsdag de 57-jarige echtgenoot vrijgelaten van een neurologe uit Den Dungen, die begin werd vermoord. Hoewel deze A.H. nog steeds verdachte is in de zaak, vindt het gerechtshof dat er op dit moment te weinig aanwijzingen zijn dat hij de dader is.

De rechtbank veroordeelde de man in december tot achttien jaar cel voor de moord op zijn vrouw en een poging tot doodslag op zijn dochter. Dinsdag was de behandeling van de zaak in hoger beroep. Nog voordat de advocaat van A.H. om vrijlating had gevraagd, besloot het hof uit eigen beweging de voorlopige hechtenis op te heffen.

Op basis van het dossier in deze zaak, kwam het rechtscollege tot de conclusie dat er geen ernstige bezwaren zijn tegen de verdachte. "Om iemand te kunnen vasthouden, moet er meer zijn dan een redelijk vermoeden van schuld", aldus de persraadsheer van het hof. "En dat 'meer' ziet het hof niet."

Overigens betekent de vrijlating niet automatisch dat het hof de verdachte ook zal vrijspreken. Zo werd A.H. tijdens de behandeling van zijn zaak door de rechtbank eerst vrijgelaten en na het uitspreken van het vonnis weer in hechtenis genomen. De behandeling van de zaak in hoger beroep gaat verder op 19 augustus.