LIJNDEN - Het verkeer op Nederlandse snelwegen heeft dinsdagochtend te maken gehad met een drukke ochtendspits. Omstreeks 08.15 uur stond de teller op 407 kilometer file. Een gemiddelde dinsdagochtendspits telt ongeveer 280 kilometer aan stilstaand verkeer.

Dat heeft de Verkeersinformatiedienst VID gemeld.

Het was vooral een chaos op de A12 tussen Den Haag en Utrecht toen een vrachtwagen ter hoogte van Bleiswijk pvc-buizen verloor. De rijbaan moest in beide richtingen worden afgesloten om de buizen op te ruimen. Om 08.20 uur stond het verkeer over 27 kilometer vast.

Vertraging

Op de A2 stond richting Amsterdam stond een vrachtwagen met pech bij Maarssen. Ook dat leverde grote vertraging op omdat de rechterrijstrook moest worden afgesloten.

Op de A20 werden twee rijstroken afgesloten richting Hoek van Holland, nadat twee autos op elkaar waren gebotst. Dit leidde tot 10 kilometer file.

Brandend bestelbusje

De politie heeft dinsdagochtend rond half tien de A12 ter hoogte van Ede in beide richtingen afgesloten toen een bestelbusje in brand was gevlogen. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten dinsdag gemeld.

De 60-jarige bestuurder van het bestelbusje uit Malden botste tegen een jeep en vloog in brand. In het voertuig zaten acht gasflessen en een aantal brandblussers.

Geen gewonden

Deze zijn op tijd uit het voertuig gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle. Het busje is aan de voorzijde uitgebrand. Er vielen geen gewonden.

Het busje stond op de rijbaan richting Utrecht tegen de vangrail. Om 10.20 uur was de rijbaan weer vrijgegeven.