TILBURG - Kroegbazen in Tilburg die doorgaan met het aanbieden van drank tegen stuntprijzen riskeren sluiting van hun zaak. Dat heeft burgemeester J. Stekelenburg van Tilburg dinsdag duidelijk gemaakt in een gesprek met vertegenwoordigers van de horeca en Koninklijk Horeca Nederland. Aanleiding voor het gesprek was de 'bieroorlog' die rond het carnaval woedde in een aantal cafés in de binnenstad.

Tijdens het zottenfeest beconcurreerden horecagelegenheden in de binnenstad elkaar met goedkope drank. Dat was tegen het zere been van het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ). Een brandbrief van deze organisatie zorgde ervoor dat er nog voor de carnaval een gesprek kwam tussen de gemeente en de kroegbazen. Er werd afgesproken dat carnavalvierders gewoon het volle pond moesten betalen voor hun pilsje.

Vervolg

Inmiddels schenkt een aantal kroegen weer drank tegen dumpprijzen. Stekelenburg heeft tijdens het gesprek van de horecaondernemers geëist dat zij het stunten met drankprijzen beëindigen. De burgemeester maakte duidelijk dat hij een zaak kan sluiten als kan worden aangetoond dat er een relatie bestaat tussen incidenten ten gevolge van overmatig drankgebruik en het goedkoop aanbieden van drank door een ondernemer.

Maatregelen

Stekelenburg deed ook een beroep op Koninklijk Horeca Nederland. Hij vindt dat de branchevereniging de zelfregulerende maatregelen waaraan zij zich heeft verbonden beter moet naleven en controleren.