ALGIERS - In het oosten van Algerije zijn dinsdag bijna gewonden gevallen door een nieuwe aardbeving. Ook zouden er enkele doden zijn. Dat heeft de Algerijnse staatstelevisie gemeld op basis van uitlatingen van onderminister van Binnenlandse Zaken Guendil. Volgens hem zijn veel slachtoffers het gevolg van de paniek die uitbrak.

De beving die het Noord-Afrikaanse land vorige week trof heeft tot nu toe aan 2218 mensen het leven gekost. 9500 Mensen raakten gewond.

Het epicentrum van de beving van dinsdagavond lag in de buurt van de stad Zemmoria, ongeveer zeventig kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers. Daar vielen de meeste slachtoffers. Maar ook de hoofdstad zelf en Boumerdes, waar bij de aardbeving vorige week de meeste slachtoffers vielen, werden getroffen.

Meer naschokken

De schok van dinsdagavond duurde ongeveer tien seconden en had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. De aardbeving vorige week woensdag had een kracht van 6,8. In de dagen daarna waren vaker naschokken te voelen, maar die waren minder krachtig dan die van dinsdagavond. Volgens het KNMI is dit een normaal patroon en kunnen er nog meer krachtige naschokken volgen in Algerije.