PEKING/HONGKONG - China heeft dinsdag elf nieuwe besmettingen met SARS gemeld. Ook zijn zes mensen aan de longziekte overleden. China telt nu 590 doden en 7050 besmettingen.

Dat is inclusief Hongkong, dat dinsdag twee doden en twee nieuwe gevallen registreerde. De andere gevallen deden zich voor in de hoofdstad Peking.

Van het totale aantal doden zijn er 269 in Hongkong gevallen. Hongkong had zaterdag, voor het eerst sinds het uitbreken van de epidemie, helemaal geen nieuwe gevallen te melden.

Wilde dieren

In de Zuid-Chinese provincie Guangdong, waar SARS vorig jaar voor het eerst opdook, is het eten van wilde dieren met onmiddellijke ingang verboden, zo meldden Chinese media dinsdag. Ook is de handel in en het fokken van civetkatten, apen, slangen en vleermuizen verboden. Circussen mogen deze dieren niet meer gebruiken. Restaurants en hotels mogen ze niet meer serveren.

Vorige week vonden wetenschappers in Hongkong het virus in civetkatten. Het vlees van dit dier, dat op een vos lijkt, is een delicatesse in de traditionele Zuid-Chinese keuken.

De wetenschappers vonden in onder meer de ontlasting van civetkatten grote hoeveelheden van het SARS-virus, hoewel de dieren zelf geen ziekteverschijnselen hadden. Zij achten het waarschijnlijk dat het virus van dier op mens is overgegaan