ALKMAAR - De 39-jarige B. T. uit Den Helder is dinsdag door de rechtbank in Alkmaar tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij is schuldig bevonden aan doodslag op een asielzoeker uit Armenië. Er was acht jaar celstraf geëist.

Dader en slachtoffer kregen 11 november, in het asielzoekerscentrum in Den Helder, ruzie. De Armeniër was van mening dat hij nog 100 euro te goed had van de dader. Dat bedrag was hij verschuldigd voor de huur van een woning. T. weigerde te betalen, omdat hij naar eigen zeggen nooit van de woning gebruik had gemaakt.

Tijdens de woordenwisseling werd ook, door beide partijen, geslagen. Toen het slachtoffer T. in het heetst van de strijd een homo noemde, pakte T. een mes en stak de asielzoeker neer. Die overleed ter plekke.

Hoewel T. ontkent een mes in zijn handen te hebben gehad, acht de rechtbank de doodslag toch bewezen. Bloedspetters van het slachtoffer zijn op de mouw van de jas van T. gevonden. Ook verklaarden twee getuigen dat T. het mes pakte en stak. T. zelf was ten tijde van de steekpartij onder invloed van alcohol, cocaïne en heroïne.