DEN HAAG - Justitie in Den Haag vraagt opnieuw aandacht voor een nooit opgeloste roofmoord uit 1993 op een geldloper. De man had een geldcassette opgehaald bij de Konmar-supermarkt aan de Waldorpstraat, toen een overvaller hem bij de geldauto neerschoot. Het OM looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die de zaak oplost, meldde een woordvoerder dinsdag.

De geldloper overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij was in het hoofd geschoten. De dader vertrok zonder buit in een auto die werd bestuurd door een mededader. Inmiddels is duidelijk dat de overvaller twee auto's heeft gebruikt, die enkele dagen daarvoor waren gestolen in Zoetermeer.

DNA-technieken

Door verbeterde DNA-technieken en het samenvoegen van politiebestanden hoopt justitie na tien jaar op nog een kans om de zaak op te lossen. Ze roept daarbij eventuele getuigen op zich te melden. Het zou kunnen gaan om mensen die tijdens de overval in de koffiecorner van de supermarkt zaten. Van daaruit was het uitzicht op de plaats van de overval goed, stelt het OM. Maandag besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.