HAARLEM - De Haarlemse kunstenares Jennifer Hoes trouwt woensdag 28 mei met zichzelf. Wethouder R. Grondel van cultuur voltrekt het huwelijk in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem. Hoes wil in de ceremonie een belofte doen aan zichzelf als basis voor de invulling van haar eigen leven en relaties.

Het huwelijk kan volgens wet niet worden ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Trouwen met jezelf bestaat niet in Nederland, maar Hoes vraagt zich af waarom dit niet zou kunnen.

“Een belofte van trouw aan een partner of aan God in een ceremonie is alom geaccepteerd. Waarom geen belofte aan jezelf?” Ze trouwt in een zijden bruidsjurk, waarop tientallen latex kopieën van haar eigen tepels zijn aangebracht.

De kunstenares treedt temidden van haar familie en vrienden in het huwelijk op de dag dat zij dertig jaar oud wordt. De ceremonie is tevens de afsluiting van de solotentoonstelling ‘Ik heb het gemaakt' in de Vishal in Haarlem. Daar toont Hoes textiel, porselein, sieraden en fotografisch werk onder het motto 'alle materiële zaken zijn extensies van onszelf'. De Haarlemse studeert in juni als productvormgever af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.