BREDA - De rechtbank in Breda heeft maandag tbs met dwangverpleging en vijftien weken cel opgelegd aan een 24-jarige man uit Dongen, die het personeel van een plaatselijke supermarkt tot wanhoop dreef. De Dongenaar, D.A. kwam in februari en maart vrijwel dagelijks koffiedrinken bij een filiaal van de Konmar. Ook kwam hij op plekken in de supermarkt die voor klanten zijn verboden. Een winkelverbod kon hem niet van zijn gewoonte afhouden.

Een psychiater die de man heeft onderzocht, stelde dat alleen een langdurige psychiatrische behandeling hem van zijn gewoonte kan afhouden. De kans dat de man zal meewerken aan een vrijwillige behandeling is klein, want hij vindt zelf dat hij niet ziek is. Behalve voor huisvredebreuk is de man veroordeeld voor diefstal van een amandelbroodje en het vernielen van een koffiebekerhouder in dezelfde supermarkt.

Verder acht de rechtbank hem schuldig aan de bedreiging van een agente bij zijn aanhouding in maart. Het vonnis van de rechtbank is conform de eis van de officier van justitie.