DEN HAAG - Drie ongelukken op de A15 tussen Europoort en Ridderkerk zorgen vrijdag in de avondspits voor veel verkeershinder. De politie heeft de Botlektunnel voor zeker twee uur afgesloten, zo liet verkeersorganisatie ANWB weten.

Ook de A16 tussen Dordrecht en de Drechttunnel in de richting van Rotterdam is tijdens de avondspits dicht. Een personenauto en vrachtauto zijn daar op elkaar gebotst, waarna ook andere voertuigen bij de ravage betrokken raakten. Het verkeer wordt omgeleid over de N3. Er staat een file van meer dan vijf kilometer.

Bij de Botlektunnel in de richting Rotterdam heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een kraanwagen en een trekker en oplegger geladen met stalen profielen. De politie heeft de weg afgesloten om technisch onderzoek te doen. Bij het ongeval raakte de chauffeur van de kraanwagen gewond. Het verkeer wordt omgeleid via de Botlekbrug, maar daar stond omstreeks vijf uur al bijna 7 kilometer file.

Wie verder wil reizen over de A15 sluit bijna meteen aan in de volgende file die is ontstaan door een ongeval tussen twee vrachtwagens ter hoogte van het Vaanplein. Daar ligt olie op de weg waardoor twee rijbanen afgesloten zijn.

Ook bij Sliedrecht was sprake van een ongeval, waardoor tot omstreeks 18.00 uur ook verder op de A15 vertraging was.