PARAMARIBO - Het team dat onderzoek doet naar de vliegramp van vorige week donderdag in het zuidoosten van Suriname heeft een aantal stoffelijke resten geïdentificeerd. De leider van het onderzoeksteam, advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday, zei vrijdag dat het proces van identificatie met voortvarendheid wordt voortgezet.

Bij de vliegramp in Lawa Antino bij Benzdorp kwamen negentien personen om het leven, onder wie de twee piloten. Onder anderen de 23-jarige copiloot is inmiddels geïdentificeerd. Het is niet bekend van hoeveel andere inzittenden de lichamen zijn herkend.

Volgens Baidjnath Panday moet volgens de wet sectie gepleegd worden op de stoffelijke resten van de piloot en de copiloot. De verkoolde resten van de slachtoffers zijn nog niet aan de families afgestaan door justitie.

Experts

Onderzoek naar de oorzaak van de crash en de identificatie van stoffelijke resten wordt gedaan door een Surinaams team dat hulp heeft van achttien Nederlandse experts van het Landelijk Forensisch Team, vroeger Rampen Identificatie Team.

Onder de slachtoffers bevinden zich een Surinamer met de Nederlandse nationaliteit en zes Fransen van indiaanse afkomst. Het vliegtuig was op weg naar Lawa Antino en het indianendorp Anapaike, toen het door nog onbekende oorzaak neerstortte en uitbrandde