AMSTERDAM - Een middagje met Laetitia Griffith naar de dierentuin? Fred Teeven inhuren om een dag je kantoor schoon te houden? Dat kan: zaterdag bieden de twee VVD-Kamerleden zichzelf te huur aan tijdens het zestigste verjaardagsfeest van de Amsterdamse afdeling van de VVD.

"Mensen kunnen geld bieden om het Kamerlid een dag in te huren", legt het Amsterdamse VVD-raadslid Huub Verweij uit. "Daarbij zijn ze vrij in waar ze het Kamerlid die dag voor willen gebruiken, zolang ze zich maar aan de wet houden. Het lijkt mij bijvoorbeeld geweldig als Fred Teeven een dag in een Amsterdamse coffeeshop aan de slag zou gaan."

Een dag voor de oprichting van de landelijke VVD werd in 1948 de Amsterdamse afdeling opgericht. De liberalen vieren dit op zaterdag in de Escape Studio in de hoofdstad.

Naast de veiling van de Kamerleden wordt tijdens het feest voor het eerst de Bolkestein Award uitgereikt. Deze prijs gaat naar de Amsterdammer die zich de afgelopen jaren op de meest liberale manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Amsterdam.