DRIEBERGEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwt voor verkopers van nepgoud die actief zijn op toeritten, parkeerplaatsen en tankstations langs autosnelwegen. Dat heeft de dienst vrijdag gezegd.

In de afgelopen week heeft het KLPD veertig meldingen gekregen van mensen die met een zielig verhaal in ruil voor nepgoud onder dwang geld van automobilisten probeerden af te troggelen.

Donderdag hield de politie op de rijksweg A73 ter hoogte van Nijmegen vier mensen aan, die na een zielig verhaal een passant 40 euro afhandig maakten en in ruil daarvoor nepgouden sieraden naar binnen gooiden.

Gebroken creditcard

De drie mannen en een vrouw wenkten naar de automobilist en toonden een gebroken creditcard. Zij staken een zielig verhaal af en vroegen om geld om te kunnen tanken. De automobilist gaf in eerste instantie 10 euro, maar daar nam de groep geen genoegen mee. Ze gooiden een aantal nepgouden sieraden in de auto en eisten 40 euro.

In hun auto trof de politie ruim 600 euro aan. Ze werden aangehouden en weer vrijgelaten nadat ze de 40 euro hadden teruggegeven aan de betrokken automobilist en een boete van 200 euro hadden betaald.