AMSTERDAM - De verwarde man die donderdagavond door een arrestatieteam van een dak in Rotterdam werd gehaald, wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugszaak. Het gaat om een 46-jarige man zonder vaste verblijfplaats.

De man verklaarde kort na zijn aanhouding dat hij was ontsnapt uit de handen van gijzelnemers. De politie ging daarop op onderzoek uit en stuitte in een pand op aanwijzingen dat zijn verhaal klopte. Het verhaal kreeg een andere wending na nader speurwerk: de politie brengt het relaas van de man nu in verband met verdovende middelen.

De politie trof de man donderdag rond 14.30 uur aan in een dakgoot aan de Beukelsweg. Zo'n vier uur later slaagde de politie erin de man naar beneden te halen. Hij verklaarde tegen zijn zin te zijn vastgehouden in een woning vier blokken verderop.

Raam

Hij zou via het raam naar het dak zijn gevlucht. Op de Beukelsweg ging hij een huis binnen door een raam te breken. De deur bleek op slot te zitten waardoor hij niet naar buiten kon. Daarop ging hij opnieuw het dak op.

De politie liet donderdag weten dat de man lichamelijk in orde was, maar verward overkwam. Een woordvoerder sluit overigens nog niet uit dat de man de waarheid spreekt, al richt het onderzoek zich inmiddels op de verdovende middelen. De politie heeft nog geen andere betrokkenen in het vizier.