ROTTERDAM - De rijksweg A4 richting Den Haag is gedurende vier weekeinden in juni, juli en september tussen knooppunt Burgerveen en de afrit Hoogmade afgesloten. De maatregel heeft te maken met werkzaamheden aan de hogesnelheidslijn (HSL-zuid). In verband met een kruising met de HSL wordt de A4 bij Hoogmade over een lengte van 700 meter verdiept aangelegd.

Dat heeft Rijkswaterstaat zaterdag aangekondigd. Het betreft de weekeinden van 20 tot 23 juni, 4 tot 7 juli, 5 tot 8 september en tot 15 september. De afsluiting duurt steeds van vrijdagavond .00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Het verkeer van Amsterdam naar Rotterdam wordt omgeleid via de A2 richting Utrecht en de A12 en de A20 richting Rotterdam. Van de hoofdstad naar Leiden en Den Haag moet het verkeer vanaf het knooppunt Burgerveen via de A44 naar de N206 richting Leiden of via de A44 naar de N44 richting Den Haag. Naar Breda loopt de omleidingsroute via de A2 richting Utrecht en vanaf het knooppunt Everdingen de A27 richting Breda.