ORANJESTAD - Stakende ambtenaren zijn woensdagmiddag (lokale tijd) het Arubaanse parlementsgebouw binnengevallen. Dat heeft de advocaat van de ambtenarenbonden, Edwin Duijneveld, gezegd.

De stakers, die zich tot nu toe rustig houden, eisen een hoorzitting met leden van regeringspartij MEP. Die hanteert sinds de bezetting echter een radiostilte. Ook de Statenvoorzitter is onbereikbaar.

Politie

Volgens de politie is er nog geen aanleiding om de stakers uit het parlement te halen omdat de oppositiepartijen "niet de deuren voor hen hebben gesloten".

"Kennelijk willen deze parlementariërs een gesprek met hen."

Mike Eman

Mike Eman, leider van de grootste oppositiepartij AVP, staat achter de actie. "Wij hebben ze niet tegengehouden en zijn met ze gaan praten. Ook wij vinden het erg dat hun lonen zeven jaar lang niet zijn aangepast aan de inflatie."

Dinsdag heeft een verzoek van de oppositiepartijen het niet gehaald om de stakingen op de agenda te zetten van de Staten van Aruba.

De Arubaanse oppositiepartijen hebben tien van de 21 parlementszetels, regeringspartij MEP heeft er elf.

Ambtenaren

Hoe lang de ambtenaren, die voornamelijk op de publieke tribune zitten, daar blijven is onbekend. Volgens de griffier van de Staten stonden er voor de rest van de dag geen vergaderingen in het parlement gepland.