SAN FRANCISCO - De Olympische vlam is naar de luchthaven van San Francisco gebracht om naar de volgende bestemming te worden vervoerd. Daar is ook de afsluitende ceremonie van de estafette gehouden.

Dit hebben Amerikaanse media donderdag (onze tijd) gemeld. Een autokonvooi met de fakkel arriveerde bij het vliegveld, waar het Olympisch vuur naar een afgesloten parkeerterrein werd gebracht, buiten het zicht van de pers.

Duizenden kijklustigen hadden onder het stralende Californische zonnetje vergeefs gewacht aan de Baai van San Francisco waar de ceremonie zou worden gehouden.

Route

Uit veiligheidsoverwegingen was de route voor de estafetteloop drastisch gewijzigd. De eerste fakkelloopster verdween praktisch meteen na de start in een grote hal. Zo'n veertig minuten gold de fakkel als spoorloos, meldden Amerikaanse media.

Tv-stations toonden toen beelden van twee lopers die elders in de stad vertrokken met de vlam.

Motoragenten

Zij werden begeleid door een konvooi motoragenten en een mobiele eenheid van de politie. Met de uitgebreide maatregelen moesten incidenten worden voorkomen zoals bij de fakkeltochten in Parijs en Londen.