TORONTO - In een ziekenhuis in de Canadese stad Toronto zijn vrijdag opnieuw twee mensen overleden als gevolg van een besmetting met SARS. Het totale aantal slachtoffers van SARS in Canada komt nu uit op 26. Dit hebben de autoriteiten in de stad laten weten. Meer dan twintig mensen zouden blootgesteld zijn aan het virus. Zij worden momenteel onderzocht.

De Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde vorige week juist dat SARS in Toronto onder controle was. Het virus zou nu mogelijk weer de kop hebben opgestoken. “Wij bereiden ons voor op het ergste”, aldus de arts die een leidende rol speelt bij de bestrijding van SARS in Toronto.

Hongkong

Voor het eerst sinds het uitbreken van de SARS-epidemie telt de Chinese stad Hongkong geen enkele nieuwe infectie. Zaterdag maakten de autoriteiten wel bekend dat er opnieuw twee mensen aan het Severe Acute Respiratory Syndrome zijn overleden.

In China zijn de afgelopen 24 uur in totaal opnieuw zeven mensen die besmet waren met het SARS-virus overleden en 34 anderen zijn geïnfecteerd geraakt. Dat heeft het Chinese ministerie voor Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt.

Drie van de dodelijke slachtoffers kwamen uit Peking. Ook de nieuwe besmettingsgevallen zijn hier ontdekt. In China zijn tot dusver 570 mensen overleden aan SARS. Het aantal mensen dat is besmet komt op 5300.