EUVEREM - Volgens buurtbewoners en omwonenden zijn dinsdagavond kleine groepjes Chinezen vertrokken uit een bungalowpark in Euverem, gemeente Gulpen-Wittem. Daar waren ze sinds kort ondergebracht.

Het Centraal orgaan opvang asielzoekers COA ontkent het vertrek van de Chinezen ten stelligste. "Daar is geen sprake van", aldus een woordvoerder dinsdagavond.

Omwonenden

De omwonenden zagen de Chinezen de opvang verlaten met rugzakken en draagtassen, op weg naar onbekende bestemming. Eind maart werd het park hals over kop geschikt gemaakt voor de opvang van vierhonderd asielzoekers, onder wie Chinezen. Volgens het COA zitten er in Euverem momenteel honderd asielzoekers, onder wie vijftig Chinezen en verder Irakezen en Somaliërs.

In enkele huisjes op bungalowpark Euverem dromden dinsdagavond Chinese mannen samen, die druk en redelijk geemotioneerd met elkaar in gesprek waren. Voor het overige was het rustig in het park. De bewaking patrouilleerde er met zaklampen over de duistere paadjes.

Rond 23.00 uur liep een groepje Chinese vrouwen vanuit het enkele kilometers afgelegen Gulpen terug naar het opvangcentrum, met boodschappentassen. Onduidelijk blijft hoeveel Chinezen vertrokken zijn

Albayrak

Dinsdag werd duidelijk, dat de illegale Chinezen het land moeten verlaten. Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) weigert de Chinezen op te sluiten in afwachting van hun uitzetting, liet ze dinsdag weten.

Chinezen vertrekken uit opvang Euverem