AMSTERDAM - De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (Onderwijs) wil opheldering over vermeende uitlatingen van de voorzitter van moskee El Mouchedine in de wijk Osdorp. Dat liet zijn woordvoerder dinsdag weten.

De PvdA-politicus doet dat naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf van dinsdag waarin staat dat leerlingen van openbare basisschool De Horizon tijdens een bezoek aan het gebedshuis te horen kregen dat ongelovigen 'honden' zijn.

De school heeft volgens het bericht aan de ouders laten weten het incident te betreuren. De directie was dinsdag onbereikbaar voor commentaar.

Onacceptabel

"Mocht het zo zijn dat dat is gezegd, dan is dat onacceptabel", zei de zegsman van de wethouder. "Zeker ten opzichte van kinderen is dat niet de manier waarop je met elkaar praat. Dat willen wij niet in deze stad. We hebben tolerantie hoog in het vaandel staan."

Volgens een woordvoerster van stadsdeel Osdorp spreekt het stadsdeelbestuur dinsdagmiddag nog met de leiding van de moskee. Dat moet duidelijkheid geven over wat er precies is gebeurd.