AMSTERDAM - Tussen het Centraal Station en station Nieuwmarkt in Amsterdam rijden dinsdag de hele dag geen metro's. Dat is ook woensdagochtend nog het geval.

Wanneer de metro's wel weer volgens de dienstregeling rijden, hoopt het openbaarvervoerbedrijf GVB in de loop van woensdag bekend te maken, zei een woordvoerster dinsdag.

Het metroverkeer in de hoofdstad is ontregeld sinds maandagavond bij het Centraal Station een toestel ontspoorde. Het voertuig bevond zich maandagavond nog steeds bij de halte. Volgens de zegsvrouw moet het metrostel met een krik centimeter voor centimeter terug op de rails worden gezet.

Stroom

Metro 53 raakte maandagmiddag rond vijf uur van de rails bij het wegrijden. Het voertuig bleef overeind en niemand raakte gewond. Wel werden twee mensen omdat de passagiers nog ongeveer een uur in de metro moesten blijven. Zij mochten niet uitstappen omdat eerst de stroom moest worden uitgeschakeld.

Het is nog onduidelijk wat de schade aan het spoor is. Ook de oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De Inspectie Verkeer en Waterstaat doet daar onderzoek naar.