NAIROBI/RIYAD - In Kenia zijn vier mensen opgepakt die verdacht worden van banden met terroristen. Ook de politie in Saudi-Arabië heeft vier verdachten gearresteerd.

Een Keniaanse politiechef zei vrijdag dat het viertal de afgelopen dagen in de havenstad Mombasa is opgepakt. De vier hadden allemaal een Keniaans paspoort. De politie bekijkt of ze inderdaad samenwerken met terroristen. Vorige week waarschuwden de Keniaanse autoriteiten voor mogelijke aanslagen in het land. Dat leidde ertoe dat vluchten van British Airways naar het Afrikaanse land werden opgeschort.

Ook de VS, België, Canada, Denemarken en Duitsland hebben hun burgers opgeroepen niet naar het oosten van Afrika te vliegen. Egypte annuleerde een handelsbeurs die vrijdag in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zou worden gehouden.

Een Arabische krant maakte vrijdag melding van de arrestatie van vier verdachten in Saudi-Arabië. De politie daar is naarstig op zoek naar de leden van het terreurnetwerk al-Qaeda, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen op 12 mei in de hoofdstad Riyad. Volgens de krant Arab News zouden enkele verdachten nieuwe aanslagen hebben beraamd.