ORANJESTAD - In een woning nabij de plaats Santa Cruz op Aruba zijn drie leden van een gezin om het leven gebracht.

Het gaat om de 60-jarige vader, zijn 57-jarige echtgenote en hun 30-jarige zoon. Dat heeft de politie laten weten. Vermoedelijk is de dader een andere zoon van het gezin die drugsverslaafd is.

Deze 29-jarige man is aangehouden en wordt verdacht van moord en doodslag, heeft het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag gezegd.

Brandmelding

Het familiedrama werd vrijdagavond laat (lokale tijd) door agenten ontdekt die naar de woning gingen vanwege een brandmelding. Er waren echter geen vlammen te bespeuren.

Toen ze binnen poolshoogte gingen nemen, troffen ze drie levenloze, verschroeide lichamen aan. Aangenomen wordt dat de verdachte de lichamen probeerde te verbranden.

In de directe omgeving van het huis liepen de gemoederen in de nacht van vrijdag op zaterdag hoog op na het bekend worden van het misdrijf. De politie verzocht omstanders herhaaldelijk om de situatie te laten zoals die was voor het sporenonderzoek.

Ongekend

Volgens de politie staat de gebeurtenis op zich en is het "ongekend" voor Aruba. "De context is vooral erg apart", zegt hoofdcommissaris Peter de Witte in een reactie. "In andere landen, zoals in Nederland, heb je ook zulke familiedrama's maar de dader is dan vaak een ex."

Ook het OM is onder de indruk. "Het is een drama voor deze kleine gemeenschap."