SOCHI - De Amerikaanse president George Bush is zaterdag aangekomen in Russische badplaats Sochi aan de Zwarte Zee voor zijn laatste topoverleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.

Poetin treedt in mei af als president, Bush doet dat volgend jaar januari.

NAVO-top

Bush en Poetin kwamen elkaar de afgelopen dagen al tegen op de NAVO-top in Boekarest. De NAVO had Poetin uitgenodigd.

In Sotsji zullen beide leiders verder praten over onder meer het geplande Amerikaanse raketschild in Oost-Europa, waar Rusland fel op tegen is.

Verder ondertekenen ze een intentieverklaring over de toekomstige samenwerking van de VS en Rusland. Bush maakt in Sotsji ook kennis met Poetins opvolger Dmitri Medvedev.

Lidmaatschap

Eerder vandaag zei Bush in Kroatië dat het NAVO-lidmaatschap openstaat voor alle landen in Oost-Europa, ondanks de bezwaren daartegen van Rusland. Volgens Bush biedt de NAVO duurzame bescherming tegen "bedreigingen van buitenaf".

Bush was direct na de NAVO-top in Boekarest naar Zagreb gevlogen. Op de top hadden Oekraïne en Georgië te horen gekregen dat ze nog geen lid mogen worden van de NAVO.

De voorlopige weigering van de twee Oostbloklanden wordt gezien als een overwinning voor Poetin, maar Bush benadrukte dat de strijd nog niet gestreden is.