PUTTEN - De 35-jarige vermoorde Amersfoortse die in een bos in het Veluwse Putten is gevonden, is begraven in een kuil, die de politie al weken in de gaten hield. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

Een opzichter van Staatsbosbeheer ontdekte begin april een grote kuil in een bosperceel in Putten. Omdat de kuil de afmetingen had van een graf, hield de politie de plek tien dagen lang permanent in de gaten. Toen er gedurende tien dagen niets was gebeurd, besloot de politie de controle te verminderen. Medewerkers van de politie controleerden de kuil nog een keer per dag. Bij een van die controles werd het lichaam van de vrouw gevonden.

Volgens een politiewoordvoerder is het maar de vraag of met permanente controle het misdrijf te voorkomen was geweest. "Als iemand het dode lichaam in het graf gooit, is de misdaad al gepleegd. Maar dan hadden we de dader wel op heterdaad betrapt."

De vrouw werd sinds het weekeinde van 3 en 4 mei vermist en is in de week daarna dood aangetroffen in de bossen rond Putten. Tot januari woonde de vrouw in die Veluwse plaats. Een 36-jarige man uit Putten is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Het gaat om de echtgenoot van de Amersfoortse. Het stel was bezig de echtscheiding te regelen en leefde niet meer samen.