CHICAGO - Het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama heeft zich naar eigen zeggen in de maand maart weer goed van zijn taak gekweten. Na de spectaculaire maand februari waarin het 55 miljoen dollar inzamelde, rinkelde de kassa opnieuw.

Het team haalde in maart voor de verkiezingscampagne van de Democratische senator uit Illinois 40 miljoen dollar (25,6 miljoen euro) op. Obama is voor de nominatie van zijn partij voor de presidentsverkiezingen van november verwikkeld in een zware strijd met senator en gewezen first lady Hillary Clinton. De winnaar van de tweestrijd mag het opnemen tegen de Republikein John McCain.

Lager

Het kamp van Clinton heeft nog geen cijfers over maart vrijgegeven. Volgens zegsman Howard Wolfson gebeurt dat pas op 20 april, de uiterste datum waarop de financiële gegevens moeten worden ingediend bij de federale verkiezingscommissie. Het ingezamelde bedrag zal in elk geval wel lager liggen dan dat van Obama.

"We wisten dat hij meer geld zou ophalen dan wij. Dat heeft hij de afgelopen maanden gedaan. We hebben het geld om mee te doen aan de race en succesvol te zijn", verklaarde Wolfson tegen journalisten.