WERKENDAM - In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Beatrixhaven aan de Merwede in Werkendam heeft donderdag een grote brand gewoed. Een kantoorruimte, twee woningen en een opslaggedeelte zijn uitgebrand. De schade loopt in de miljoenen, aldus de politie. Niemand raakte gewond.

Het vuur ontstond rond 13.00 uur. Aan het eind van de middag gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen duurt nog zeker enkele uren. De oorzaak is nog onbekend.

In de loods lag vooral hout opgeslagen van een naastgelegen botenbedrijf. Verder stonden er trailers met luiers, vaatwasmiddel, waspoeder en dekens. De brandweer heeft geen schadelijke stoffen gemeten.

Rook

Bij de brand kwam bijzonder veel rook vrij, die over een deel van Werkendam trok. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Voor de toegesnelde belangstellenden gold de raad om uit de buurt te blijven.

Blusboot

Zestig brandweerlieden van korpsen uit de hele regio bestreden het vuur. Ze kregen hulp van een blusboot uit Dordrecht die de brandweervoertuigen van water voorzag.

Grote brand Werkendam