DORDRECHT - De vrouw en twee tieners die vorige maand in een woning in Dordrecht werden doodgeschoten zijn geliquideerd. Justitie heeft woensdag bekendgemaakt dat een van de drie mannen die de woning aan de Giessenstraat binnendrongen de slachtoffers met drie gerichte schoten om het leven heeft gebracht. Een roofmoord, zegt justitie, met als buit 700 gulden, wat sieraden en een spelcomputer.

Justitie heeft het vermoeden dat een van de verdachten de slachtoffers heeft doodgeschoten om herkenning te voorkomen. Een 35-jarige man kon aan het drama ontkomen doordat hij zichzelf wist te ontdoen van de touwen waarmee hij was vastgebonden. De verdachten lieten een 11-jarig meisje ongemoeid omdat zij lag te slapen in haar kamer en niets van de roof had gemerkt.

Volgens justitie dachten de verdachten dat er in de woning aan de Giessenstraat veel geld was te halen omdat de 35-jarige bewoner handelde in spelcomputers. De verdachten kenden de man uit de computerwereld.

Vlucht

Het drietal drong op die bewuste vrijdagavond in november de woning binnen en knevelde de 35-jarige man, zijn 39-jarige vriendin, haar 16-jarige dochter en een evenoud vriendje. De verdachten doorzochten de woning waarna twee van hen vertrokken met de buit. De achtergebleven verdachte schoot vervolgens twee slachtoffers dood. De 35-jarige man wist zich te ontdoen van zijn boeien en vluchtte. Iets later volgde een derde schot.

Tegenstrijdig

Justitie legt de drie Schiedamse verdachten, variërend in leeftijd van 19 tot 33 jaar moord ten laste. Volgens een justitiewoordvoerder verklaren de verdachten tegenstrijdigheden en is nog niet vastgesteld wie van hen uiteindelijk de schoten loste.

De politie in Dordrecht hield na het incident tien verdachten aan. Los van de drie hoofdverdachten zijn alle anderen in de afgelopen weken vrijgelaten. Een aantal van hen wordt niet verder vervolgd en enkele anderen legt justitie belemmering van een politieonderzoek ten laste.

/NIEUWSPolitie tast in duister motief moorden Dordrecht