ROTTERDAM - De politie heeft woensdag een Rotterdamse rapper aangehouden omdat hij in een rap politicus Geert Wilders zou hebben bedreigd.

Dat heeft zijn advocaat Haroon Raza woensdag gezegd. Wilders heeft aangifte tegen Mo$heb gedaan. De Rotterdammer meldde zich in de ochtend voor verhoor op het politiebureau. Daarop werd hij aangehouden.

In de tekst van zijn nummer Wie Iz De Volgende, dat op internet is verschenen, zegt hij dat het "bam bam" is als hij de PVV-leider tegenkomt.

Volgens de rapper moet die dat "niet zien als een bedreiging, maar als een meningsuiting". Mo$heb wil vrede en rust. "Je veroorzaakt onrust."

Fortuyn

Het nummer begint met dat Pim Fortuyn en Theo van Gogh over moslims hadden gepraat en vervolgens werden "afgeknald".

"Als je zo doorgaat, ben jij de volgende." Daaraan voegt hij snel toe dat dat niet door hem zal gebeuren. "Een echte moslim doet geen vlieg kwaad."

Schelden

Wel maakt hij in Wie Iz De Volgende Wilders onder meer uit voor een etter, goorlap en arme stakker. Hij eist dat de PVV-voorman zijn abnormale uitspraken terugneemt.

De advocaat, die namens meerdere mensen aangifte deed tegen de politicus, is woedend. Raza kan er niet over uit. "Wilders loopt vrolijk buiten rond en mijn cliënt zit vast."