ROTTERDAM - Na het openen van lege containers bij een opslagbedrijf in de Botlek in het havengebied van Rotterdam zijn woensdag veertien personen onwel geworden.

Zij moesten allemaal voor controle naar het ziekenhuis. Het is niet bekend welke stof de oorzaak is, aldus een politiewoordvoerder.

Lichamelijke klachten

De lichamelijke klachten bestonden onder meer uit misselijkheid, een drukkend gevoel op de borst en duizeligheid.

Volgens de politiewoordvoerder werden de medewerkers uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de middag hebben ze het ziekenhuis "in goede conditie" weer verlaten.

Loods

De zeven containers werden in een loods bij opslagbedrijf Cotac aan de Oude Maasweg geopend. De containers waren leeg en al schoongemaakt, dus is het niet duidelijk of een stof in de container de lichamelijke klachten heeft veroorzaakt. Wel rook men een luchtmengsel van paraffine, alcohol en zeep.

Alleen het bedrijf zelf werd ontruimd, de omliggende ondernemingen niet. De brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond doen onderzoek naar de containers.

Eind vorig jaar raakten bij een glasbedrijf in Hardinxveld-Giessendam twee mensen onwel. Zij raakten buiten bewustzijn nadat zij een container met glas uit China hadden geopend. Uit deze container kwam een gas vrij dat ongedierte moet doden.