BREDA - De politierechter in Breda heeft maandag werkstraffen opgelegd aan twee aanhangers van Jong Marokko voor hun aandeel in de rellen na afloop van de voetbalwedstrijd Jong Marokko - Jong Oranje op 22 mei vorig jaar in Tilburg.

De 24-jarige Rachid el M. moet zestig uur werken waarvan twintig uur voorwaardelijk, omdat hij een steward heeft mishandeld. Dat is conform de eis van de officier van justitie.

Taakstraf

De 19-jarige Ismail O. uit Nijmegen kreeg zestig uur taakstraf waarvan dertig voorwaardelijk.

De politierechter acht bewezen dat hij samen met andere relschoppers een goal heeft vernield en met stoelen heeft gegooid. Tegen hem had de officier dertig uur werken en een boete van 300 euro geëist.

Het vonnis valt voor O. iets hoger uit dan de eis omdat de rechter, in tegenstelling tot de officier, bewezen vond dat hij de stoelen doelbewust naar andere mensen gooide.

Laatste relschoppers

De twee verdachten die maandag terecht stonden, zijn de laatste relschoppers die wegens de uit de hand gelopen wedstrijd zijn veroordeeld.

In december kregen vijftien verdachten, in leeftijd variërend van 15 tot 28 jaar, onvoorwaardelijke werkstraffen van dertig tot 110 uur.

Ook kreeg een 28-jarige verdachte destijds een celstraf van dertig dagen waarvan veertien voorwaardelijk bovenop zijn werkstraf van negentig uur, wegens poging tot zware mishandeling en mishandeling.

Boete

Een andere verdachte kreeg een boete van vijfhonderd euro, omdat hij weigerde op bevel van de politie het stadion te verlaten. Onder de opgepakte relschoppers bevonden zich vijf minderjarigen.