LONDEN - Bij een vliegtuigongeluk zondag ten zuiden van Londen zijn alle vijf inzittenden om het leven gekomen. Het Cessna-vliegtuigje met twee piloten en drie passagiers stortte neer op een huis in een wijk van Farnborough (Kent).

Het huis werd verwoest. De bewoners waren niet aanwezig. Twee omwonenden raakten in een shocktoestand en moesten naar een ziekenhuis.

Een piloot had nog een noodsignaal afgegeven. Hij vroeg toestemming om te mogen landen op een nabijgelegen vliegveld, meldde de Britse omroep BBC.

Noodsignaal

De piloot van een ander vliegtuig, die alleen zijn voornaam, John, wilde noemen, vertelde aan Sky News dat hij op het punt stond te landen op de nabijgelegen luchthaven Biggin Hill toen het ongelukstoestel een noodsignaal uitzond.

De piloot meldde dat hij vijf mensen aan boord had en van plan was een noodlanding te maken, vertelde John. De piloot zei dat de motor enorm trilde en uit de cockpit klonken allerlei alarmsignalen, aldus John. Toen hij zelf was geland en omkeek zag hij het toestel met de neus omlaag uit de wolken naar beneden komen.

Lawaai

Een inwoner van de wijk Broadwater Gardens van Farnborough zei dat het toestel zijn huis maar net had gemist. Hij hoorde een enorm lawaai en toen hij uit het raam keek zag hij een vuurbal die bij het volgende huis insloeg. "Ik hoop dat daar niemand thuis was", zei hij.

Farnborough is bekend van een luchtshow die daar om de twee jaar wordt gehouden. Het kleine vliegveld in de buurt is vooral bestemd voor particulier vliegverkeer.