DEN HAAG - De publicatie van de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders heeft niet tot hele grote wijzigingen geleid in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

In vergelijking met vorige week krijgen Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) er een zetel bij en komt daarmee op 10.

CDA

Nu heeft de PVV negen zetels in de Tweede Kamer. PvdA en VVD verliezen in vergelijking met vorige week twee zetels (22 en 15), het CDA krijgt er twee bij (33).

Voor alle drie betekent dat een fors verlies afgezet tegen het huidige zetelaantal. Het CDA zou er acht inleveren, de PvdA elf en de VVD zeven.

SP

De SP wint in de peiling van zondag een zetel (19), maar staat nog altijd op een verlies van zes in vergelijking met de laatste verkiezingen.

Trots op Nederland van Rita Verdonk wint ook een zetel in de peiling en komt uit op 17.

ChristenUnie

De kleinste coalitiepartij ChristenUnie verliest een zetel in vergelijking met vorige week en staat in de peiling op zes, net zoveel als nu in het parlement.

D66 (10) en GroenLinks (9) staan op winst. D66 heeft nu drie zetels in de Kamer, GroenLinks zeven. SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee.