NEW ALBANY - Hillary Clinton blijft in de race om de nominatie van de Democratische partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Dat heeft Clinton zondag tegenover The Washington Post gezegd.

Clinton noch haar rivaal Barack Obama kunnen de vereiste 2025 gedelegeerden achter zich krijgen om als presidentskandidaat voor de Democraten te worden aangewezen.

Deze beslissing wordt tijdens de partijvergadering in augustus genomen door de zogenoemde supergedelegeerden.

Schade

Binnen de partij zijn er critici die menen dat de voortdurende strijd tussen Clinton en Obama in de voorverkiezingen de partij uiteindelijk schade berokkent. Senator Patrick Leahy uit Vermont riep Clinton onlangs op de handdoek in de ring te gooien.

"Ik weet dat er mensen zijn die dit willen stoppen, maar ik denk dat ze het verkeerd hebben", aldus Clinton. "Ik ben niet van plan te stoppen totdat we afgemaakt hebben waaraan we zijn begonnen."

De gewezen first lady zei ook naar een oplossing te zoeken voor de ongeldig verklaarde voorverkiezingen in de staten Florida en Michigan. Deze verkiezingen werden in strijd met de regels te vroeg in het seizoen gehouden. Clinton had in beide staten gewonnen.