HAARLEM - De 45-jarige Bosniër Izudin S. komt vrijdagmiddag vrij. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald na een verzoek donderdag van de advocaat van de man om de voorlopige hechtenis op te heffen.

Justitie verdenkt de man, lijfwacht van 'Paja' M., van betrokkenheid bij de mislukte moordaanslag op Cor van Hout in 2000. S. zegt dat hij niets te maken heeft met de moordpoging op Van Hout. Hij zit al zeven maanden vast.

Kroatië leverde de man eind vorig jaar uit aan Nederland.

Steve Brown

Justitie onderzoekt of S. ook te maken heeft met de mislukte aanslag op Steve Brown in 1999, zo liet officier van justitie Saskia de Vries donderdag weten tijdens de pro-formazitting tegen de man. De Bosniër is echter niet op verdenking van dit feit uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit alleen vast als verdachte van de aanslag op Cor van Hout.

Begin februari eiste het OM gevangenisstraffen van acht jaar tegen de twee hoofdverdachten van de aanslag op Van Hout, Paja M. (52) en de 43-jarige Nico V.. De rechtbank heropende de zaak half februari om nog een getuige te kunnen horen.