LONDEN - De chaos op de gloednieuwe terminal van de Londense luchthaven Heathrow duurt ook vrijdag voort. De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft ongeveer een vijfde van de vluchten geschrapt in een poging het vliegschema weer op orde te krijgen.

De topman van BA, Willie Walsh, zei tegen Sky News dat de problemen zaterdag ook nog zullen voortduren. De website van BA meldt dat de terminal 5 ook zondag mogelijk nog te kampen zal hebben met vertragingen.

Vrijdag stonden er opnieuw lange rijen voor de balies. Volgens media is het iets minder chaotisch dan donderdag en vertrekken meer vluchten op tijd, maar nog steeds zijn er veel gefrustreerde passagiers. Honderden mensen proberen hun vlucht om te boeken of hun geld terug te krijgen. BA heeft extra personeel ingezet om de wachtende reizigers te helpen.

Geannuleerd

Donderdag moesten passagiers uren wachten op hun bagage en werden ruim dertig vluchten geannuleerd. Op een aantal vluchten konden passagiers alleen hun handbagage meenemen.

De terminal was donderdag voor het reizigersverkeer opengesteld, nadat koningin Elizabeth het complex van 5,6 miljard euro eerder deze maand officieel had geopend. Terminal 5 kreeg toen van de vorstin nog de bijnaam 'Gateway to Britain'.

Aangenaam

BA wilde met de nieuwe terminal juist de negatieve reputatie van Heathrow doen vergeten en "vliegen weer tot iets aangenaams maken".

BA bood zijn excuses aan en hield medewerkers verantwoordelijk die nog aan het nieuwe transportsysteem voor de afhandeling van bagage moesten wennen. "Het was een zeer slechte dag voor BA", concludeerde topman Walsh.