MAASTRICHT - De politie heeft dinsdag bij een inval in woonwagenkamp Vinkenslag bij Maastricht drie mensen gearresteerd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dat zeiden de Maastrichtse burgemeester G. Leers, hoofdofficier van justitie J. van Eck en korpschef W. Velings van de politie op een gezamenlijke persconferentie.

Het aangehouden drietal overtrad de noodverordening die Leers had afgekondigd. De politie stuitte het woonwagenkamp op grootschalige illegale wietteelt. In 37 loodsen en schuren en in een woning werden hennepplanten en apparatuur voor de teelt aangetroffen.

Bij de actie, die nog doorgaat, zijn zevenhonderd agenten betrokken. Zij namen tot nu toe 12.000 hennepplanten in beslag. De politie ontmantelde ook de kwekerijen en nam 1400 assimilatielampen, 1400 transformators, 8000 pakken teeltgrond en koolstoffilters mee.

Gestolen auto

De politie brak drie loodsen af en nam nog een gestolen auto in beslag. Bewoners van Vinkenslag boden geen verzet. "Vrijstaat de Vinkenslag moet weer een volkswijk worden. Herhaling van dit soort acties sluit ik niet uit als ze weer de fout ingaan", zei burgemeester Leers.