GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Groningen vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen Mike W.

De 24-jarige man zou vorig jaar maart in zijn huis in Hoogezand zijn twee maanden oude zoontje zo hard door elkaar hebben geschud, dat het kind een dag later overleed aan inwendige bloedingen.

Doodslag

Het OM verdenkt W. van doodslag omdat hij op zaterdag 10 maart alleen thuis was met het kind. Toen de vader het kind in slechte toestand aantrof, belde hij het alarmnummer. Een dag later overleed het kind in het ziekenhuis aan interne verwondingen.

Ontkent

Mike W. ontkent zijn kind geschud te hebben. Volgens hem leed zijn kind al sinds zijn geboorte aan aanvallen waarbij hij slap en grauw werd.

Deskundigen

Volgens forensisch deskundigen is het kind naar alle waarschijnlijkheid overleden aan het Shaken Baby Syndrome (SBS). De deskundigen, die als getuige waren opgeroepen, konden echter niet precies aangeven wanneer het fatale schudden zou hebben plaatsgevonden.

Onduidelijkheid

Vanwege de onduidelijkheid over het tijdstip van het schudden acht de rechtbank het niet uitgesloten dat iemand anders de baby door elkaar hebben geschud. De rechtbank acht het uitgesloten dat het kind een natuurlijke dood is gestorven.

Uitspraak

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Tot die tijd is Mike W. op vrije voeten gesteld.