DEVENTER - Een 35-jarige Deventenaar is donderdagmiddag bij de Sint Lebuinusschool in Deventer neergeschoten door zijn 37-jarige ex-vrouw. De man zat in zijn auto voor de school te wachten op zijn kind toen de vrouw op het voertuig schoot.

Het slachtoffer is uit zijn auto gevlucht richting de ingang van de school en daar in elkaar gezakt, aldus de politie.

Volgens omstanders zou er vier tot zes keer zijn geschoten. Het slachtoffer ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Vrouw

De vrouw, eveneens uit Deventer afkomstig, is na het lossen van de schoten weggereden. Ze heeft zich kort na het schietincident zelf aangegeven bij de politie en is aangehouden. Het kind op de basisschool is van de man en de vrouw samen.

Getuigen

Volgens de politie zijn meerdere kinderen en ouders getuige geweest van de schietpartij. Zij zijn direct opgevangen door het onderwijzend personeel. Zowel leerlingen, ouders als het personeel hebben ondersteuning gekregen van Slachtofferhulp.

Bijeenkomst

Donderdagavond had in de school een bijeenkomst plaats voor leerlingen en hun ouders. Daarbij waren de politie en burgemeester Andries Heidema van Deventer aanwezig. "De school gaat vrijdag gewoon open en zal onder begeleiding van slachtofferhulp de dag zo normaal mogelijk laten verlopen", aldus de politie.

De burgemeester zei veel waardering te hebben voor de wijze waarop de leerkrachten de leerlingen hebben opgevangen.