DEN HAAG - GroenLinks-leider Femke Halsema wordt moe van alle ophef rond Geert Wilders en zijn nog uit te brengen film Fitna. Ook vindt ze dat de media selectief zijn in hun berichtgeving.

Halsema hekelt vooral het tijdrekken van de PVV-leider. "Kan die film nou niet eindelijk verschijnen? Ik geloof dat die film al twee weken klaar is. Hup, zet 'm op je site of zet 'm op Youtube."

Moslim Omroep

Bovendien begrijpt Halsema niet waarom Wilders in een eerder stadium niet is ingegaan op het aanbod van de Nederlandse Moslim Omroep om de film uit te zenden. Ze trekt een parallel met een gedicht van Annie M.G. Schmidt. "Ik wil niet meer, ik wil niet meer, ik wil geen handjes geven. Hij wil alsmaar stout zijn, terwijl het een buitengewoon redelijk bod is."

Gekte

Volgens Halsema gijzelt Wilders Nederland met zijn film. Ze verwijt hem inhoudelijke debatten te schuwen en te snel met dooddoeners als 'naïef' en 'knettergek' te komen als mensen er andere opvattingen op nahouden dan hijzelf.

Rol media

En bij de enkele keren dat hij wel publiekelijk in discussie gaat, is de rol van de media dubieus, aldus Halsema. Ze verwijt de media een verkeerde selectie te maken. "Hebben we een keer een hard en inhoudelijk debat over de gekte in zijn denken, worden alleen de passages uitgezonden waarin hij de minister voor gek verklaart!"