ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag in Amsterdam een 37-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nedim Imaç. Dat maakte het het landelijk parket van het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Imaç, oud-voorzitter van de Amsterdamse amateurvoetbalclub Turkiyemspor, werd op 17 februari 2007 voor een Turks restaurant in Amsterdam-Osdorp meerdere keren beschoten en bezweek aan zijn verwondingen.

DNA

De moord zou zijn gepleegd vanuit een witte bestelbus van het merk Mercedes. Het busje werd na de vlucht achtergelaten in de Griendstraat in Osdorp. De daders hebben daar geprobeerd de wagen in brand te steken, maar dat is niet gelukt. In de wagen ontdekt DNA heeft volgens justitie geleid tot de aanhouding van de 37-jarige verdachte.

De politie had Imaç in 2006 nog gewaarschuwd dat hij risico's liep. Dat gebeurde nadat Peter la S., kroongetuige in verschillende liquidatie-onderzoeken, had verteld dat er plannen waren om de oud-voorzitter van FC Turkiyemspor te vermoorden.

Imaç was tot zijn dood geldschieter van de Amsterdamse voetbalclub. Hij betaalde de spelers rechtstreeks.