DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie in Den Bosch gaat niet in cassatie tegen de vrijspraak in de viervoudige Hilvarenbeekse moordzaak. Advocaat Bart Welvaart van de enige overgebleven verdachte heeft dat dinsdag gehoord van het Openbaar Ministerie, liet hij weten.

De 30-jarige M.R. uit Valkenswaard werd ervan beschuldigd dat hij op 16 juli 1998 op landgoed de Blauwe Hoef in Hilvarenbeek was toen de drugscriminelen Nico van Golde en Rinus de Boer en de broers Frank en Polle Taminiau (18 en 20 jaar) daar werden doodgeschoten.

De twee vermoedelijke schutters uit Den Bosch zijn overleden. P.V. werd tijdens een schietpartij in Den Bosch in januari 1999 vermoord. B.H. pleegde in 2003 zelfmoord.

Lijfwacht

Zijn aanwezigheid als hun lijfwacht bij de geplande ripdeal maakte M.R. medepleger van de moord op de Maastrichtse drugsbazen, oordeelde justitie. Het gerechtshof bepaalde twee weken geleden dat er onvoldoende bewijs tegen de man was en sprak hem vrij, net als de rechtbank eerder ook deed. Tegen de verdachte was in eerste instantie levenslang en later achttien jaar gevangenisstraf geëist.

De verdachte heeft in totaal negen maanden vastgezeten. Zijn advocaten hebben een schadeclaim van enkele tienduizenden euro's in voorbereiding. Bij het ressortparket in Den Bosch was dinsdagavond niemand bereikbaar.